پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی GRP

پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی

فاضلاب شهری، بهداشتی یا انسانی مربوط به فاضلاب تولیدی از واحدهای مسکونی، تجاری و اداری است. این فاضلاب براساس مطالعات انجام شده ضریبی در حدود 85/0 از آب مصرفی را تشکیل می‌دهد.

 

 امروزه به‌منظور دستیابی به استانداردهای محیط زیست جهت تخلیه پساب به چاه جاذب، آب‌های سطحی و آبیاری فضای سبز طبق استاندارد سازمان محیط زیست، الزاماً از فرآیندهای تصفیه بیولوژیکی ثانویه استفاده می شود. از جمله بهترین و کارآمدترین روش های تصفیه فاضلاب بهداشتی، روش تصفیه A2O می‌باشد. این روش می‌تواند با اشغال کمترین فضای ممکن، علاوه‌بر حذف ترکیبات آلی، ترکیبات ازته و فسفره را نیز از فاضلاب جدا نماید.

البته به‌منظور افزایش راندمان، افزایش شوک‌پذیری و کاهش لجن مازاد تولیدی، از پکینگ مدیا در واحدهای بی‌هوازی، انوکسیک و هوازی نیز استفاده خواهد شد. همچنین برای کاهش زمین لازم جهت واحد ته‌نشینی از لاملاهای پلیمری نیز استفاده می‌شود.

این پساب با جمع‌آوری در یک مخزن متعادل‌ساز و همچنین جداسازی مواد معلق و قابل ته‌نشینی و تصفیه بیولوژیکی بی‌هوازی، انوکسیک و هوازی با روش هوادهی گسترده (IFAS/EAAS)  قابل تصفیه می‌باشد.

 

پساب پس از تصفيه بيولوژيكي به حوض گندزدایی منتقل گردیده و به وسیله محلول کلر گندزدايي و جهت آبياري فضاي سبز، استفاده در کشاورزی و يا براساس استاندارد سازمان حفاظت محيط زيست برای تخلیه به آب‌های سطحی آماده خواهد شد.

مشخصات پساب تصفیه شده خروجی با پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی منطبق با استانداردهای سازمان محیط زیست برای آبیاری فضای سبز یا تخلیه به آب های سطحی یا چاه جاذب می باشد.

عمر مفید این مخازن پنج برابر بیشتر از مخازن بتنی و فلزی در برابر مواد خورنده است.

فلودیاگرام فرآیند تصفیه A2O: با بدنه GRP

فلودیاگرام فرآیند تصفیه A2O: با بدنه GRP

شرح فرآیند انتقال پساب

پساب جمع آوری شده از بخش‌های مختلف شامل آشپزخانه، سرویس‌های بهداشتی و حمام‌ها و … به‌صورت ثقلی به مخزن متعادل ساز وارد می‌گردد.

 

1. متعادل‌ساز کمی و کیفی

 

به‌منظور جمع‌آوری پساب در ساعات پیک مصرف و جلوگیری از شوک‌های هیدرولیکی به سیستم تصفیه، فاضلاب ورودی در مخزن متعادل‌ساز جمع‌آوری گردیده و سپس با پمپاژ و دبی ثابت به واحد ABR وارد می‌شود.

 

 

2. واحد ABR

 

در واحد بی‌هوازی ABR فاضلاب خام ورودی با بخشی از لجن ته‌نشین شده در ته‌نشینی ثانویه مخلوط گردیده که در این واحد با تنظیم اکسیژن محلول در محدوده بی‌هوازی علاوه‌بر حذف بخشی از مواد آلی تجزیه شده و فسفر مازاد موجود در فاضلاب (شوینده‌ها و مواد غذایی) حذف می‌گردند.

 

 

3. واحد آنوکسیک (Anoxic)

 

سومین واحد در روش تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی واحد آنوکسیک است. در واحد آنوکسیک با تنظیم مقادیر اکسیژن در سطحی بین ناحیه هوازی و بی‌هوازی (اصطلاحاً ناحیه آنوکسیک) و با تزریق بخشی از لجن فعال، شرایط انجام فرآیند دنیتریفیکاسیون مهیا گردیده و بخش عمده‌ای از نیتروژن مازاد پساب به روش بیولوژیکی حذف می‌گردد.

 

 

4. واحد هوازی رشد چسبیده (IFAS) 

 

در این واحد پساب در رآکتور هوازی در بستری پر شده از پکینگ مدیای ثابت هوادهی گردیده و بخش زیادی از توده لجن بر روی سطح مدیا تشکیل می‌گردد. در حین هوادهی بر‌اساس طراحی این واحد جریان فاضلاب به طور پیوسته از سطح مدیا عبور کرده و مواد آلی با راندمانی بسیار بالا جذب توده لجن گردیده و از پساب حذف می‌گردد. استفاده از این روش مزایای زیادی از قبیل قدرت حذف بالاتر مواد آلی، مقاومت بالا در برابر شوک هیدرولیکی، حذف همزمان نیتروژن و مقاومت در مقابل مواد سمی احتمالی وارد شده به پساب دارد.

 

 

5. واحد ته نشینی استاتیکی

 

در این واحد لجن فعال تولید شده در واحد هوازی به کمک لاملای تعبیه شده به‌سرعت و با راندمان بالا ته‌نشین گردیده و آب تصفیه‌شده توسط سرریزها جمع‌آوری و به بیرون دستگاه منتقل می‌‎گردد.

 

 

6. واحد کلرزنی

 

 واحد بعدی در پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی، واحد کلرزنی است. در این واحد پساب تصفیه‌شده در یک مخزن در تماس با کلر محلول قرار گرفته و پاتوژن‌ها و انگل‌های احتمالی موجود در آن با راندمان بسیار بالا حذف می‌گردد. محلول کلر توسط دوزینگ پمپ دیافراگمی با دبی ثابت به فاضلاب تصفیه‌شده تزریق خواهد شد. این واحد همچنین به عنوان واحد ذخیره پساب تصفیه شده نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

7. واحد فیلتراسیون

 

فیلترهای شنی، مخازنی با شیر ورودی و خروجی و نازل و مخزن شن هستند. ذرات معلق در آب پس از برخورد با دانه‌های شن پس از پاشش نازل نمی‌توانند از آن عبور کنند و فقط قطرات زلال آب امکان عبور از نازل را دارند. بنابراین آب به این طریق تصفیه و تمیز می‌شود. در این بخش با عبور پساب از فیلترشنی ذرات معلق با ابعاد بزرگتر از 100 میکرون حذف می‌شود.

در قسمت فیلتر، کربنی برای حذف طعم، بو، مزه وکلر از آب ورودی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کربن فعال به دلیل سطح جذب بالایی که دارد، بهترین گزینه برای حذف این مواد و آلاینده‌ها از آب می‌باشد. شکل ظاهری فیلترهای کربنی مانند فیلترهای شنی است و تنها تفاوت آن‌ها این است که در مخازن فیلتر کربنی به‌جای شن یا سیلیس، کربن اکتیو به‌صورت یک بستر قرار می‌گیرد.

 

 

8. واحد حذف بو  (Air Filtration)

 

آخرین واحد تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی، مربوط به حذف بو است. در این فرآیند با توجه به استفاده از روش A2O در طراحی پکیج تصفیه فاضلاب مقدار وجود بو مشمئزکننده بسیار کم خواهد بود، با این وجود به دلیل قرار گرفتن پکیج مذکور در محیط‌های مسکونی و تفریحی پیشنهاد می‌شود تا از سیستم حذف بو استفاده گردد.

این سیستم مجهز به فن‌های مکنده، دستگاه ازن ژتراتور با غلظت مناسب این سیستم و فیلترهای UV می‌باشد تا هیچگونه بو از این پکیج به بیرون درز نکند.

 

مزایای پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی

پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی دارای مزایای بسیاری است که عبارتند از:

 

1. کارایی بسیار بالا در تصفیه فاضلاب مطابق با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست

 

این پکیج ها قادر به حذف بیشتر آلودگی‌های موجود در فاضلاب مانند جامدات معلق، رنگ و بو، روغن و چربی هستند.

پکیج‌های تصفیه فاضلاب انسانی معمولاً شامل یک سری فرآیندهایی هستند که برای حذف آلاینده‌ها از فاضلاب انسانی طراحی شده‌اند. یکی ازمهم‌ترین کاربردهای پکیج‌های تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی استفاده از آن در سیستم تصفیه فاضلاب انسانی است. در پکیج‌های تصفیه فاضلاب انسانی کامپوزیتی بسته به نوع آلاینده، زمانی حدود 10 تا 18 ساعت برای هوادهی در نظر گرفته می‌شود.

 

 

2. پتانسیل افزایش ظرفیت

 

 از محسنات این روش امکان افزودن ظرفیت (قابلیت اضافه نمودن پکیج جدید به صورت موازی) با سهولت بسیار می‌باشد.

 

 

3. مصرف انرژی

 

 مصرف انرژی هر دستگاه پکیج کامپوزیتی بسیار ناچیز و حدود 2 آمپر سه فاز در مدت حداکثر 14 ساعت از شبانه‌روز است.

 

 

4. میزان لجن تولیدی

 

در روش تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی سیستم تصفیه هوادهی ممتد سطحی به کمک لجن فعال برگشتی بوده که در این روش کمترین میزان لجن اضافی حاصل شده و در هر سیکل پنج تا شش ماهه به کمک ماشین لجن‌کش از قسمت تحتانی هر پکیج حدود یک متر مکعب لجن مازاد تخلیه و قابل دفع در زمین‌های کشاورزی است. زیرا این لجن ب‌خوبی هضم شده و در معرض آفتاب و هوای آزاد به‌سرعت و بدون بوی نامطبوع خشک گردیده و کود کشاورزی بسیار مرغوبی است.

 

 

5. مشکلات زیست محیطی

 

پساب حاصله در پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی دارای استانداردهای محیط زیست بوده و به‌دلیل هوازی بودن سیستم، بوی نامطبوع به مشام نمی‌رسد.

 پساب خروجی بی‌رنگ و بی‌بو و ایده‌آل جهت آبیاری فضای سبز می‌باشد .

 

 

6. اتلاف آب و مدیریت بهتر منابع آب

 

این روش با عنایت به امکان استفاده پساب خروجی جهت آبیاری فضای سبز و حتی شست‌وشوی محوطه (پس از استفاده از سیستم تکمیلی فیلتراسیون) بهترین مدیریت منابع آب را دارا است.

 

 

7. زیبا شناختی

 

در روش تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی پکیج‌ها دفنی بوده و فرآیند تصفیه در معرض دید نیست و کاملاً پوشیده و مخفی می‌باشد.

 

 

8. سهولت فعالیت‌های اجرایی

 

با توجه به سهولت حمل قطعات منفصله و سادگی عملیات ساختمانی، فعالیت‌های اجرایی آسان‌ترین شکل ممکنه را داشته و سرعت نصب و راه اندازی پکیج‌ها بسیار بالا می‌باشد.

 

 

9. سهولت فعالیت‌های راهبری و بهره‌برداری

 

کارکرد اتوماتیک دستگاه به‌وسیله تایمر با توجه به مقدار فاضلاب خام ورودی تنظیم می‌گردد و راهبری سیستم به کمک دستورالعمل نگهداری پیوست، ساده می‌باشد.

 

 

10. میزان شوک‌پذیری سیستم

 

سیستم تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی به دلیل دفنی بودن در قبال تغییرات درجه حرارت خصوصاً یخبندان منطقه مقاوم بوده ولیکن مشابه تمامی سیستم‌های دیگر در مقابل ورود جریان زیاد آب باران شوک‌پذیر می‌باشد و بایستی شبکه آب باران و آب‌های سطحی را از شبکه فاضلاب جدا نمود.

 

 

11. زمان مورد نیاز جهت اجرا

 

مدت مورد نیاز جهت اجرا پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی حداقل ممکن بوده و امکان عملیات ساختمانی و مونتاژ 2 دستگاه پکیج در مدت یک هفته امکان‌پذیر است.

 

 

12. میزان آلایندگی از جهت پراکندگی بو

 

سیستم تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی کاملاً هوازی و بدون پراکندگی بوی نامطبوع می‌باشد.

 

معرفی کامپوزیت

کامپوزیت‌ها به‌طور گسترده‌ای به‌عنوان پلاستیک‌هاي تقویت شده شناخته می‌شوند. مواد کامپوزیتی از دو جزء الیاف و رزین تشکیل می‌شوند و الیاف مورد استفاده معمولاً شیشه، کربن یا کولار هستند. انواع رزین‌هاي مورد استفاده در تولید قطعات کامپوزیتی شامل پلی استرهاي اشباع نشده، وینیل استر، اپوکسی، پلی اورتان و … هستند.

در تولید کامپوزیت دو جزء الیاف و رزین بدون واکنش شیمیایی با یکدیگر مخلوط می‌شوند که در نتیجه ماده نهایی با مقاومت بیشتري نسبت به اجزاء اولیه شکل می‌گیرد.

وزن پایین‌تر قطعات کامپوزیتی نسبت به سایر مواد نیز بسیار حائز اهمیت می‌باشد، تا جایی که به‌عنوان جایگزین قطعات فولادي، 60 تا 80 درصد از وزن تجهیزات را کاهش می‌دهند. به‌طور مختصر مزایا و برتري‌هاي ترکیبات کامپوزیت در مقایسه با سایر موادي که به‌طور گسترده و معمول در صنعت تصفیه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می‌گیرند (از قبیل فولاد، فولاد زنگ نزن، آلومینیوم، پلی اتیلن، پی وي سی و…) به شرح زیر است:

 

  1. مقاومت بسیار بالا در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی شیمیائی
  2. مقاومت در برابر تجزیه میکروبی
  3. مقاومت بسیار بالا در برابر اشعهUV نور خورشید
  4. مقاومت در برابر ضربه، شوك و انفجار
  5. ضریب انتقال حرارتی بسیار پائین
  6. استحکام ویژه بالاتر در مقایسه با سایر مواد
  7. انعطاف‌پذیري بیشتر به‌دلیل زمینه پلیمري و شکل‌پذیري بسیار بالا
  8. مقاومت بیشتر در برابر ضربه و تنش
  9. ضریب انبساط گرمائی پایین
  10. مقاومت خستگی بهتر
  11. نیاز به اتصالات کمتر
  12. ضخامت کمتر با استحکام مساوي
  13. عدم نیاز به رنگ آمیزي دوره‌اي و هزینه نصب کمتر در مقایسه با سایر مواد
  14. وزن پایین‌تر نسبت به سایر مواد

 

لازم به ذکر است به دلیل مزایاي فوق الذکر، امروزه کامپوزیت در ساخت انواع کشتی و تجهیزات دریایی، صنایع هوا فضا، خودرو، نفت و گاز، آب و فاضلاب کاربرد فراوان و رو به گسترشی نیز دارد. این مخازن در برابر خوردگی ناشی از میکروارگانیسم‌ها و انتقال حرارت ناچیز و حفظ دمای سیال به مدت زیاد بسیار مقاوم است.

Previous slide
Next slide

موارد کاربرد پکیج تصفیه فاضلاب کامپوزیتی چیست؟

 این پکیج به‌منظور جمع‌آوری، تصفیه و دفع فاضلاب های خانگی، صنعتی و شهری طراحی می‌شود.

موارد کاربرد این پکیج عبارتند از:

 

  1. تصفیه فاضلاب در مناطق روستایی و دور از شبکه فاضلاب شهری
  2. تصفیه فاضلاب در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و صنعتی
  3. استفاده در نواحی با جمعیت بالا و دارای نقص در زیرساخت‌های فاضلاب
  4. استفاده در منطقه‌هایی که با بحران آب مواجه هستند
  5. کاربرد در صنایع غذایی، دامپرورای، کشتارگاه و …
  6. استفاده در منطقه‌های با مشکلات زیرساخت فنی و زیست محیطی
  7. تصفیه فاضلاب در مناطق کوهستانی و دور از شبکه های فاضلاب شهری
  8. استفاده در مناطق با مشکلات آب‌وهوایی مرطوب و شرجی

طول عمر پکیج تصفیه فاضلاب کامپوزیتی

طول عمر پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی به مدت زمانی اشاره دارد که این پکیج قادر است به‌طور مؤثر فاضلاب را تصفیه و عملکرد خود را حفظ کند.

طول عمر پکیج تصفیه فاضلاب کامپوزیتی بسته به نوع و مدل پکیج، ممکن است متفاوت باشد. اما در کل، پکیج‌های تصفیه فاضلاب کامپوزیتی دارای عمر طولانی هستند و معمولاً بین 20 تا 3۰ سال قابل استفاده می‌باشند.

 
عوامل مختلفی مانند شرایط جوی، نحوه استفاده و نگهداری، کارایی سامانه تصفیه فاضلاب و… بر روی طول عمر پکیج تأثیر دارند.

 برای این‌که پکیج به صورت بهینه کار کند و عمر طولانی داشته باشد، لازم است درست نصب شده و با رعایت دستورالعمل‌های تولید‌کننده، نگهداری و تعمیرات دوره‌ای صورت بگیرد. همچنین، استفاده از مواد شیمیایی و مواد غیر قابل تصفیه در فاضلاب می‌تواند باعث کاهش عمر پکیج شود.
بنابراین، برای افزایش طول عمر پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی ، لازم است به نحو مناسب از آن استفاده کرده و با رعایت دستورالعمل‌ها، نگهداری و تعمیرات لازم انجام پذیرد . همچنین، در صورت لزوم می‌توان با تغییر قطعات یدکی و به‌روزرسانی سیستم، عمر پکیج را افزایش داد.

قیمت پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی چگونه محاسبه می‌شود؟

قیمت پکیج تصفیه فاضلاب کامپوزیتی براساس عوامل مختلفی محاسبه می‌شود که در ادامه به آن‌‌ها اشاره خواهیم کرد:

 

1. نوع و ظرفیت پکیج

 

ابعاد و ظرفیت پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی به میزان تعداد نفرات مقیم و میزان تولید فاضلاب، طراحی و مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرچقدر ظرفیت پکیج بزرگتر باشد، قطعات و تجهیزات داخل آن نسبت به ظرفیت ، کارایی بالاتری دارند و همین امر باعث افزایش و کاهش قیمت محصول خواهد شد.

قیمت پکیج‌های تصفیه فاضلاب بهداشتی – انسانی بنابر مصالح مورد استفاده در ساخت پکیج و تجهیزات موردنیاز متغیر می‌باشد و طراحی و ساخت آن نسبت به حجم فاضلاب ورودی از 500 میلیون تومان تا 3 میلیارد تومان برآورد می‌گردد. کیفیت فاضلاب و دبی ورودی فاضلاب در برآورد قیمت پکیج تصفیه فاضلاب تأثیر به‌سزایی دارد.

 

 

2. میزان حجم ورودی فاضلاب

 

مقدار فاضلاب ورودی به تصفیه‌خانه در شبانه‌روز تاثیر به‌سزایی بر روی قیمت تمام شده  پکیج تصفیه فاضلاب دارد.

نوع و ساختار فاضلاب ورودی به تصفیه‌خانه

بسته به اینکه چه فاضلابی قرار است در تصفیه‌خانه مورد عمل تصفیه قرار گیرد؛ قیمت پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی متفاوت خواهد بود

 

 

3. کیفیت خروجی فاضلاب تصفیه شده

 

براساس اینکه فاضلاب ورودی تصفیه‌خانه قرار است به چه میزان مورد تصفیه قرار گیرد، قیمت پکیج تصفیه فاضلاب کامپوزیتی متغیر خواهد بود. قیمت پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی باتوجه به اینکه فاضلاب تصفیه شده قرار است به استاندارد سازمان محترم محیط زیست کشور مبتنی بر آبیاری فضای سبز و مصارف کشاورزی یا تخلیه به آب‌های سطحی و یا هر مصرف دیگری قرار گیرد؛ تغییر می‌کند.

 

 

4. اجناس مورد استفاده در ساخت پکیج

 

بسته به اینکه در ساخت بدنه پکیج از مواد اولیه داخلی و یا وارداتی استفاده شود، قیمت پکیج متفاوت است.

 

 

5. تجهیزات مورد استفاده و برند تجهیزات

 

استفاده از تجهیزات اروپایی، چینی، ایرانی و یا هر برند دیگر می‌تواند در قیمت تمام شده پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی تأثیر قابل توجهی داشته باشد.

 

 

6. ضمانت و گارانتی پکیج تصفیه فاضلاب

 

در مواردی گارانتی پکیج به مدت یک سال در قراردادهای فی‌مابین طرفین قرارداد پیش‌بینی و لحاظ می‌شود؛ ولی طبق نظر کارشناسان این شرکت، 2 سال گارانتی تجهیزات الکترومکانیکال برای پکیج تصفیه فاضلاب  امری ضروری بوده و باید لحاظ گردد.

 

 

7. سود شرکت سازنده

 

سودی که شرکت‌های سازنده برای ساخت، نصب و راه‌اندازی پکیج‌های تصفیه فاضلاب برای خود در نظر می‌گیرند، که مزیت رقابتی بودن قیمت های ارائه شده توسط شرکت رهابکو به مشتریان و کارفرمایان گرامی خود از لحاظ قیمتی نسبت به سایر شرکت‌های همکار در همین مورد می‌باشد، نیز بر قیمت پکیج تصفیه فاضلاب با بدنه کامپوزیتی اثر می‌گذارد.